background

FAQ

 • Oranjebloesem 2019 vindt plaats op Koningsdag, zaterdag 27 april bij het Olympisch Stadion Amsterdam. Het festival duurt van 12:00 tot 21:30. De muziek start 12:00.

 • Kaartje verloren of niet ontvangen per mail na aankoop? Via yourticketprovider.nl/ticketopvragen kun je eenvoudig je kaarten nogmaals opvragen. Met andere vragen kan je ook altijd terecht bij yourticketprovider via info@yourticketprovider.nl.

 • Om trouwe bezoekers in de toekomst te kunnen belonen en om beter inzicht te krijgen in onze bezoekers vragen we je om je kaart te personaliseren. Het enige wat we van je vragen is je naam, e-mailadres, geboortedatum en woonplaats. Deze informatie wordt niet gecontroleerd aan de deur. Wil je je personalisatie aanpassen? Dat kan via info@yourticketprovider.nl. Vermeld het referentienummer van jouw bestelling en de naam die zij mogen aanpassen voor je, dan veranderen zij dit voor je. 

 • Oranjebloesem is helemaal uitverkocht. Pas op met oplichters, koop en verkoop je kaarten veilig via Ticketswap.nl.

 • Nachtbloesem is de officiële afterparty van Oranjebloesem 2019. Het vindt plaats in Het Sieraad, een monumentaal pand in Amsterdam West van 21:30 uur tot 05:00 uur. Line-up: Dollkraut, Konstantin Sibold, Mayo, Mirella Kroes, Tom Trago & Tsepo. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

 • De voorspellingen rondom Koningsdag schommelen de laatste paar dagen. Het kan nog alle kanten op gaan, maar we zijn voorbereid:

  - We plaatsen overkappingen: Onder het Vuur is volledig overdekt, Op het Plein en Langs de Kade voor het grootste deel; - Houd rekening met meerdere soorten weer; kleed je in laagjes; - Neem zelf een goede (regen)jas of poncho mee. Dit scheelt een berg (onnodig) plastic afval; - Bij hoge nood verkopen we poncho's vanaf de informatiekiosk (€3); - Paraplu's zonder scherpe punt mogen mee het terrein op.

 • Ook is het mogelijk om met OV naar het festival te gaan, via Station Zuid is de makkelijkste route. Check 9292ov.nl voor alle tijden.

 • Het Olympisch Stadion is gemakkelijk te bereiken op de fiets. Navigatieadres is Olympisch Stadion 8, 1076 DE Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer 25 minuten fietsen.


 • Kom je van buiten Amsterdam? Neem dan een bus van onze partner Busjedelen: https://bit.ly/2H1SfqB. Schrijf je snel in via de website of voeg je eigen stad toe.

 • Reis van en naar Oranjebloesem met Uber!

  Wat moet je doen? Zorg dat de app up-to-date is en een geldig betaalmiddel (creditcard en PayPal) is toegevoegd voordat je vertrekt. Vul bij locatie ‘Olympisch Stadion’ in zodat de chauffeur weet waar hij je kan afzetten.

  Veilig thuiskomen na Oranjebloesem? Volg de Kiss & Ride borden om bij de Uber pick-up te komen. Via de app kan je je aankomsttijd delen zodat je vrienden weten dat je onderweg of veilig thuis bent.

  Deel gemakkelijk de ritprijs met vrienden via de 'deel ritprijs' functie.

  Eerste keer Uber? De promocode 'oranjebloesem19' geeft €10,00 korting op je eerste rit! Download de app (App Store of Google Play), vraag een rit aan en voor je het weet ben je onderweg.

 • Je kunt bij Oranjebloesem je auto NIET parkeren. We adviseren dan ook om met OV of met Busje Delen te komen als je van buiten de stad komt. Mocht dit geen optie zijn dan is de dichtstbijzijnde parkeergarage ParkBee Tripolis (https://www.parkeren- amsterdam.com/parkeergarage-tripolis). Reserveer je plek van tevoren want er is beperkt plek. Kiss & Ride: De kiss&ride bevindt zich ten zuiden van het Olympisch Stadion. Navigeer naar IJsbaanpad 13, 1076 CV Amsterdam.


 • Na het sluiten van ons Blijburg hebben we een nieuw thuis gevonden. Een monumentale locatie met veel Amsterdamse historie: het Olympisch Stadion uit 1928. De vier grote stages in en rondom het stadion mogen iets langer doorgaan dan vorig jaar, namelijk tot 21:30!

 • We werken met e-lockers (medium en groot). Dit betekent dat je een code krijgt in plaats van een sleutel, en dat je geen borg hoeft te betalen. Je kan je kluisje via de ticketshop kopen: oranjebloesem.com/producten. Je krijgt een dag voor Oranjebloesem per mail het nummer en de code van je kluis toegestuurd. Kluisjes zijn online uitverkocht, op het terrein zijn ze nog beschikbaar. De medium lockers van €7,50 (2 a 3 jassen) zijn 25cm breed, 24,5 cm hoog en 50 cm diep. De grote lockers van €10 (4 a 5 jassen) zijn 25cm breed, 33,5 cm hoog en 50 cm diep.

 • Koop je munten van tevoren en haal ze op het festival makkelijk op bij een automaat. Heb je al een ticket en wil je (extra) munten halen? Je kan je via de ticketshop munten kopen: https://oranjebloesem.com/producten

 • Op Oranjebloesem recyclen WIJ plastic! 

  Hoe werkt dit? 

  - Jij krijgt een statiegeld munt bij binnenkomst; - Bij het halen van een drankje lever je een lege beker/fles OF een statiegeld munt in; - Beker of muntje kwijt? Je betaalt per drankje een half muntje statiegeld bij; - Beker kwijt maar zie je er een liggen? Ook deze is geldig als statiegeld! Wij zijn dankbaar voor elke hulp! - Lege bekers of flessen kunnen niet ingeruild worden voor geld. Wees een held en breng het plastic van je laatste drankje ook terug naar de bar. Bijna al het plastic wordt een nieuw product, en het voedingsafval wordt compost! 

 • DOEN: Legitimatie meenemen! Dit evenement hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht. Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers. Look sharp. Door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken. Volg de aanwijzingen van beveiligers en personeel altijd op. Wees voorzichtig! De organisatie is niet aansprakelijk bij schade of letsel, tenzij dit het directe gevolg is van nalatigheid. Bij het betreden van het terrein ga je automatisch akkoord met deze huisregels. In gevallen die hier of elders in de FAQ niet vermeld staan, maar waar toch discussie over ontstaat, beslist de organisatie.

  NIET DOEN: Eigen drank en eten, glas, blik, plastic flesjes, spuitbussen, vuurwerk en (huis)dieren kunnen niet mee naar binnen. Toiletspullen mogen daarentegen wél mee het terrein op. Wapens of andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden. Fysiek of verbaal geweld, discriminerend of intimiderend gedrag, ongewenste intimiteiten en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd. Je mag geen kleding met provocerende, aanstootgevende of beledigende opdruk dragen of meenemen. Andermans spullen stelen of kwijtmaken is verboden. Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement. Professionele audio- en video apparatuur meenemen, flyers uitdelen en/of andere promotieactiviteiten zijn verboden tenzij anders afgesproken. Het terrein tussentijds verlaten. Binnen = binnen en als je weg gaat kan je niet terug.

 • Op Oranjebloesem zijn meerdere bars, verspreid over het terrein. Hier kun je zowel alcoholische als niet-alcoholische drankjes halen. Ook zijn er genoeg foodtrucks met een uitgebreid assortiment aan eten, ook voor vegetariërs. Eigen eten en drinken is niet toegestaan.

 • Roken is niet toegestaan in tenten of onder overkappingen. Loop dus even de buitenlucht in voordat je een sigaret opsteekt. Sigaretten worden op het terrein verkocht.

 • Harddrugs of andere verboden middelen bij je hebben of verhandelen is verboden. Softdrugs zijn wel toegestaan (maximaal 5 gram, geen voorgedraaide joints). Als je medicijnen mee neemt naar het festival, neem dan een doktersverklaring mee en meld je bij de beveiliging om aanspraak te maken op een uitzondering.


 • Voor Oranjebloesem geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.

 • Vier het goede leven, maar doe dit wel veilig. Check de website van Celebrate Safe voor 10 tips om veilig te feesten. Geniet van de vele feesten overdag en 's avonds en let een beetje op jezelf en op anderen. Less is more, zeker als je nog even door wilt feesten. Celebrate Safe! Er is veel moois om naar te luisteren, maar pas op met muziek boven 87 dB. Neem je eigen gehoorbescherming mee. Ben je het vergeten? Op het festival zijn ook oordoppen te koop bij de info kiosk. Neem eens een kijkje op de website van Celebrate Safe en Unity voor meer handige tips om veilig te feesten vrienden.


 • Zorg goed voor je oren! Met muziek boven 87 dB is het verstandig om oordoppen te gebruiken met een speciale filter. Met deze oordoppen hoor je de muziek nog perfect, blijven gesprekken verstaanbaar maar je voorkomt wel gehoorschade en de vervelende piep na een feest. Daarnaast zitten Alpine PartyPlug oordoppen comfortabel. Tijdens Oranjebloesem zijn de Alpine PartyPlugs verkrijgbaar bij de munten kassa’s voor €13. De oordoppen zijn herbruikbaar, dus je kan ze na Oranjebloesem vaker gebruiken. Hou van je oren!


 • Oranjebloesem is goed toegankelijk voor rolstoelen. Er zijn meerdere rolstoel toiletten aanwezig.

 • We hebben een Woov x Oranjebloesem app! Maak een persoonlijke timetable, pin waar je je fiets parkeert, chat met andere bezoekers en vind alles (inclusief je vrienden!) op een handige kaart.  Download op: woov.com/oranjebloesem