Algemene informatie

 • Oranjebloesem 2022 vindt plaats op Koningsdag, woensdag 27 april bij het Olympisch Stadion Amsterdam van 11:30 tot 20:00.

 • Een monumentale locatie met veel Amsterdamse historie: Oranjebloesem vindt plaats in en rondom het Olympisch Stadion uit 1928. Met meerdere grote stages en genoeg ruimte om te bewegen en te chillen.

 • Voor Oranjebloesem geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Er kan naar legitimatie gevraagd worden.

  Kaartjes

 • De voorverkoop van Oranjebloesem begint in februari. Pre-registers krijgen voorrang om een ticket te kopen. Wil je zeker zijn van een ticket, zorg dan dat je je inschrijft! Inschrijven kan via oranjebloesem.com. De laatste editie was snel uitverkocht dus hou daar rekening mee.

  Je kan punten verdienen met je inschrijving door Oranjebloesem te volgen en met je vrienden te delen. Met genoeg punten kom je vooraan de rij voor tickets en kan je dikke prijzen winnen.

 • Heb jij in 2020 je Oranjebloesem tickets bewaard? Dan ben je een held! Mede dankzij jouw support redden we het samen met al onze crew, leveranciers, partners en artiesten tot 2022!

  Je tickets wordt automatisch omgezet naar 2022, je hoeft hiervoor niks te doen. Vragen? Neem even contact met ons op!

  Ben je je ticket kwijt, dan kan je het opzoeken via www.eventix.nl/search.

  Op het festival

 • DOEN: Legitimatie meenemen! Dit evenement hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht. Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers. Look sharp. Door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken. Volg de aanwijzingen van beveiligers en personeel altijd op. Wees voorzichtig! De organisatie is niet aansprakelijk bij schade of letsel, tenzij dit het directe gevolg is van nalatigheid. Bij het betreden van het terrein ga je automatisch akkoord met deze huisregels. In gevallen die hier of elders in de FAQ niet vermeld staan, maar waar toch discussie over ontstaat, beslist de organisatie.

  NIET DOEN: Eigen drank en eten, glas, blik, plastic flesjes, spuitbussen, vuurwerk en (huis)dieren kunnen niet mee naar binnen. Toiletspullen mogen daarentegen wél mee het terrein op. Wapens of andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden. Fysiek of verbaal geweld, discriminerend of intimiderend gedrag, ongewenste intimiteiten en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd. Je mag geen kleding met provocerende, aanstootgevende of beledigende opdruk dragen of meenemen. Andermans spullen stelen of kwijtmaken is verboden. Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement. Professionele audio- en video apparatuur meenemen, flyers uitdelen en/of andere promotieactiviteiten zijn verboden tenzij anders afgesproken. Het terrein tussentijds verlaten. Binnen = binnen en als je weg gaat kan je niet terug.

 • Op Oranjebloesem zijn meerdere bars, verspreid over het terrein. Hier kun je zowel alcoholische als niet-alcoholische drankjes halen. Ook zijn er genoeg foodtrucks met een uitgebreid assortiment aan eten, ook voor vegetariërs. Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.

 • Oranjebloesem is goed toegankelijk voor rolstoelen, maar de entree is via een ander adres. Kom je in een rolstoel, dan kan je via de Na-Druk-Geluksbrug (Brug 696) ten zuiden van het Olympisch Stadion naar binnen. Let op, je kan hier niet parkeren. 

  Bij iedere toiletgroep is een mindervalide toilet aanwezig.

 • Oranjebloesem is al jaren een uitverkocht evenement. Kom op tijd en koop je e-locker van te voren om wachttijden te reduceren. Het terrein binnen en rondom het stadion wordt de komende editie efficiënt ingericht met veel aandacht voor ruime passages, chill area’s & ruimte op de dansvloer.

  Duurzaamheid

 • De missie van Oranjebloesem is om te transformeren naar een circulair festival in de komende jaren. Om deze ambitie te verwezenlijken richten wij ons op verschillende thema's:

  - Energie - Eten - Grondstoffen - CO2 compensatie

  In de hierop volgende kopjes staat per thema toegelicht wat we doen om naar deze missie toe te werken.

 • Op Oranjebloesem werken we met statiegeld op alle bekers en flesjes om te voorkomen dat het op de grond wordt gegooid. Dit betekent dat je een half muntje statiegeld bij het eerste drankje betaalt. Bij het bestellen van een nieuw drankje lever je je oude beker of flesje weer in.

 • De energie die we op Oranjebloesem nodig hebben wordt geleverd door een combinatie van batterij en netstroom. Naast hernieuwbare bronnen is het ook belangrijk om energie gebruik waar mogelijk te verminderen. Dit doen we door het maken van een slim stroomplan met onze partner Greener Power Solutions.

 • Vleesproductie heeft een grote impact op milieu en klimaat. Vandaar dat wij in samenwerking met onze lokale cateraars een volledig vegetarisch en divers aanbod hebben samengesteld. Denk hierbij aan een heerlijke frietjes, een vegaburger of  frisse smoothies. Daarbij wordt gezorgd dat producten waar mogelijk lokaal worden ingekocht, zodat de transportafstanden worden beperkt.

 • Met de transitie naar een circulaire economie wordt “al het afval op één hoop” verleden tijd. Vandaar dat wij werken met een grondstoffenplan, dat afzonderlijke afvalstromen maakt van de verschillende type grondstoffen. Deze zogenoemde “mono stromen” kunnen vervolgens worden aangeboden aan lokale verwerkers. Zo worden bijvoorbeeld alle bekers gerecycled tot nieuwe flessen of voedselverpakkingen.

 • Ondanks alle verbeteringen op andere vlakken blijft de logistiek van mens en materiaal tot op heden nog niet uitstoot neutraal te krijgen voor Oranjebloesem. Vandaar dat wij met onze partner Trees for All van plan zijn om een bos ter grootte van 2500 bomen te planten, deel in Nederlands en deels in tropische gebieden. Hiermee kunnen de gezamenlijke emissies worden gecompenseerd en wordt de wereld een stukje groener. Wil je samen met ons sparen voor dit nieuwe bos? Doneer 1 euro bij de aankoop van een ticket. Per gedoneerde euro doneren wij 50 cent extra.

 • In 2019 zijn er een aantal goede stappen gezet die we graag met jullie delen:

  1. De totale uitstoot van Oranjebloesem (incl; reisbewegingen leveranciers, bezoekers en artiesten) lag in 2019 65% lager dan bij een gemiddeld bovenregionaal festival van hetzelfde formaat. Dit komt neer op 54,5 ton CO2. Bron: Mileubarometer

  2. 99,3% van de gebruikte materialen op Oranjebloesem werd hergebruikt of op een hoogwaardige manier gerecycled. Dit gaat om bijvoorbeeld materialen voor podia, dranken, bekers, voedsel etc (in totaal 1.018 ton).

  Overig

 • Stuur ons dan gerust een e-mail op contact@oranjebloesem.com

 • Wil je een persaanvraag indienen? Neem contact met ons op via pers@oranjebloesem.com.

 • In onze vergunning zijn strikte geluidsnormen opgesteld, waarop zowel de gemeente als de organisatie van Oranjebloesem op toezien. Vanaf 12:00 zal de muziek langzaam opstarten, en in de ochtend vinden mogelijk soundchecks plaats.
 Zijn er nog vragen? Stuur ons dan een email op contact@oranjebloesem.com

 • Lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen op Oranjebloesem? Wij hebben shifts voor het scannen van tickets, barwerkzaamheden en het verkopen van merchandise. Stuur een mail met korte motivatie naar crew@chasingthehihat.nl.

Oranjebloesem Background