background

FAQ

 • Oranjebloesem 2019 vindt plaats op Koningsdag, zaterdag 27 april bij het Olympisch Stadion Amsterdam. Het festival duurt van 12:00 tot 21:30. De muziek start 13:00.

 • Na het sluiten van ons Blijburg hebben we een nieuw thuis gevonden. Een monumentale locatie met veel Amsterdamse historie: het Olympisch Stadion uit 1928. De vier grote stages in en rondom het stadion mogen iets langer doorgaan dan vorig jaar, namelijk tot 21:30!

 • De voorverkoop van Oranjebloesem begint 7 februari om 12:00 uur exact. Vorig jaar ging het erg snel, dus zorg dat je klaar zit! Je kan jezelf tot 6 februari op oranjebloesem.com inschrijven voor Early Birds. 


 • Om trouwe bezoekers in de toekomst te kunnen belonen en om beter inzicht te krijgen in onze bezoekers vragen we je om je ticket te personaliseren. Het enige wat we van je vragen is je naam, e-mailadres, geboortedatum en woonplaats. Deze informatie wordt niet gecontroleerd aan de deur. Wil je je personalisatie aanpassen? Dat kan via info@yourticketprovider.nl. Vermeld het referentienummer van jouw bestelling en de naam die zij mogen aanpassen voor je, dan veranderen zij dit voor je. 

 • Ticket verloren of niet ontvangen per mail na aankoop? Via deze link kun je eenvoudig je tickets nogmaals opvragen. Met andere vragen kan je ook altijd terecht bij yourticketprovider via info@yourticketprovider.nl.

 • Meer informatie over de officiële afterparty van Oranjebloesem volgt snel.

 • Voor Oranjebloesem geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.

 • DOEN: Legitimatie meenemen! Dit evenement hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht. Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers. Look sharp. Door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken. Volg de aanwijzingen van beveiligers en personeel altijd op. Wees voorzichtig! De organisatie is niet aansprakelijk bij schade of letsel, tenzij dit het directe gevolg is van nalatigheid. Bij het betreden van het terrein ga je automatisch akkoord met deze huisregels. In gevallen die hier of elders in de FAQ niet vermeld staan, maar waar toch discussie over ontstaat, beslist de organisatie.

  NIET DOEN: Eigen drank en eten, glas, blik, plastic flesjes, spuitbussen, vuurwerk en (huis)dieren kunnen niet mee naar binnen. Toiletspullen mogen daarentegen wél mee het terrein op. Wapens of andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden. Fysiek of verbaal geweld, discriminerend of intimiderend gedrag, ongewenste intimiteiten en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd. Je mag geen kleding met provocerende, aanstootgevende of beledigende opdruk dragen of meenemen. Andermans spullen stelen of kwijtmaken is verboden. Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement. Professionele audio- en video apparatuur meenemen, flyers uitdelen en/of andere promotieactiviteiten zijn verboden tenzij anders afgesproken. Het terrein tussentijds verlaten. Binnen = binnen en als je weg gaat kan je niet terug.

 • Ook is het mogelijk om met OV naar het festival te gaan. Check 9292ov.nl voor jouw snelste route.

 • Het Olympisch Stadion is gemakkelijk te bereiken op de fiets. Navigatieadres is Olympisch Stadion 8, 1076 DE Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer 25 minuten fietsen.


 • Kom je van buiten Amsterdam? Neem dan een bus van onze partner Busjedelen: https://bit.ly/2H1SfqB. Schrijf je snel in via de website of voeg je eigen stad toe.

 • Je kunt bij Oranjebloesem je auto NIET parkeren. We adviseren dan ook om met OV of met Busje Delen te komen als je van buiten de stad komt. Mocht dit geen optie zijn dan is de dichtstbijzijnde parkeergarage ParkBee Tripolis (https://www.parkeren- amsterdam.com/parkeergarage-tripolis). Reserveer je plek van tevoren want er is beperkt plek. Kiss & Ride: De kiss&ride bevindt zich ten zuiden van het Olympisch Stadion. Navigeer naar IJsbaanpad 11-1, 1076 CV Amsterdam.


 • Op Oranjebloesem zijn meerdere bars, verspreid over het terrein. Hier kun je zowel alcoholische als niet-alcoholische drankjes halen. Ook zijn er genoeg foodtrucks met een uitgebreid assortiment aan eten, ook voor vegetariërs. Eigen eten en drinken is niet toegestaan.

 • Roken is niet toegestaan in tenten of onder overkappingen. Loop dus even de buitenlucht in voordat je een sigaret opsteekt. Sigaretten worden op het terrein verkocht.

 • Harddrugs of andere verboden middelen bij je hebben of verhandelen is verboden. Softdrugs zijn wel toegestaan (maximaal 5 gram, geen voorgedraaide joints). Als je medicijnen mee neemt naar het festival, neem dan een doktersverklaring mee en meld je bij de beveiliging om aanspraak te maken op een uitzondering.


 • Vier het goede leven, maar doe dit wel veilig. Check de website van Celebrate Safe voor 10 tips om veilig te feesten. Geniet van de vele feesten overdag en 's avonds en let een beetje op jezelf en op anderen. Less is more, zeker als je nog even door wilt feesten. Celebrate Safe! Er is veel moois om naar te luisteren, maar pas op met muziek boven 87 dB. Neem je eigen gehoorbescherming mee. Ben je het vergeten? Op het festival zijn ook oordoppen te koop bij de munten kassa's. Neem eens een kijkje op de website van Celebrate Safe en Unity voor meer handige tips om veilig te feesten vrienden.


 • Zorg goed voor je oren! Met muziek boven 87 dB is het verstandig om oordoppen te gebruiken met een speciale filter. Met deze oordoppen hoor je de muziek nog perfect, blijven gesprekken verstaanbaar maar je voorkomt wel gehoorschade en de vervelende piep na een feest. Daarnaast zitten Alpine PartyPlug oordoppen comfortabel. Tijdens Oranjebloesem zijn de Alpine PartyPlugs verkrijgbaar bij de munten kassa’s voor €13. De oordoppen zijn herbruikbaar, dus je kan ze na Oranjebloesem vaker gebruiken. Hou van je oren!


 • We werken met e-lockers (medium en groot). Dit betekent dat je een code krijgt in plaats van een sleutel, en dat je geen borg hoeft te betalen. Je kan je kluisje via de ticketshop kopen: oranjebloesem.com/producten. De medium lockers van €7,50 (2 a 3 jassen) zijn 25cm breed, 24,5 cm hoog en 50 cm diep. De grote lockers van €10 (4 a 5 jassen) zijn 25cm breed, 33,5 cm hoog en 50 cm diep.

 • Koop je munten van tevoren en haal ze op het festival makkelijk op bij een automaat. Heb je al een ticket en wil je (extra) munten halen? Je kan je via de ticketshop munten kopen: https://oranjebloesem.com/producten

 • Oranjebloesem is goed toegankelijk voor rolstoelen. Er is zijn meerdere rolstoeltoilet aanwezig.