FAQ

  Algemene informatie

 • Lieve allemaal,

  Helaas blazen we ons feestje af, want jullie gezondheid gaat voor.

  We willen alle leveranciers, artiesten en crew bedanken voor hun inzet en wensen iedereen sterkte in deze tijden. De energie die we in Oranjebloesem 2020 hebben gestopt schuiven we door naar 2021. Na regen komt zonneschijn en dansen we weer samen. Zorg goed voor jezelf en anderen, blijf thuis, was je handen en hou je taai.

  Tot 2021.

  Liefs, Oranjebloesem

 • #saveyourticket #saveyourfestival

  We hebben hard gewerkt aan een passende oplossing voor al onze crew, leveranciers, partners, artiesten maar bovenal voor jullie, onze bezoekers.

  Het belangrijkste nieuws: we gaan dit overleven en komen in 2021 keihard terug met hét alternatief op Koningsdag. Dit betekent ook dat we al jullie reeds gekochte tickets kunnen omzetten naar volgend jaar. Hiermee help je ons en alle betrokken crew, creatieven en artiesten om overeind te blijven in deze zware tijden. Iets wat keihard nodig is.

  Mocht je volgend jaar niet kunnen, niet willen, zelf krap zitten of een andere reden hebben dan bieden we twee alternatieven: een refund aanvragen of (een percentage van) je ticket doneren. Alle ticketkopers (ook via Ticketswap) ontvangen tussen 8 en 10 april een formulier waarmee dit tot 15 april aangevraagd kan worden.

  Bedankt voor jullie begrip en tot volgend jaar!

  Stay safe, stay inside, stay healthy.

 • In 2021 komen we keihard terug met hét alternatief op Koningsdag!

  27 april, Olympisch Stadion Amsterdam, eigenzinnige artiesten zoals je gewend bent.

  We zetten alle Oranjebloesem 2020 tickets om naar volgend jaar, daarmee help je ons en alle betrokken crew, creatieven en artiesten om overeind te blijven in deze zware tijd. Wel bij zijn maar nog geen tickets? Pre-register alvast via oranjebloesem.com/tickets.

 • Een monumentale locatie met veel Amsterdamse historie: Oranjebloesem vindt plaats in en rondom het Olympisch Stadion uit 1928. Met vier grote stages en genoeg ruimte om te bewegen en te chillen.

 • Voor Oranjebloesem geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Er kan naar legitimatie gevraagd worden.

  Kaartjes

 • De verkoop van Oranjebloesem begint 6 februari om 12:00 uur. Pre-registers krijgen dan voorrang om een ticket te kopen tot 8 uur ‘s avonds, daarna komt de ticketlink online voor anderen. Wil je zeker zijn van een ticket, zorg dan dat je je inschrijft! Inschrijven kan tot 4 februari middernacht op oranjebloesem.com. Vorig jaar verkocht Oranjebloesem snel uit, dus bereid je voor!

 • Om trouwe bezoekers in de toekomst te kunnen belonen en om beter inzicht te krijgen in onze bezoekers vragen we je om je kaart te personaliseren. Het enige wat we van je vragen is je naam, e-mailadres, geboortedatum en woonplaats. Deze informatie wordt niet gecontroleerd aan de deur. Na personalisatie is je ticket definitief. Wil je je ticket verkopen en de personalisatie aanpassen, dan kan via je bevestigings mail. Zoek op 'UW BESTELLING VOOR ORANJEBLOESEM 2020' in je inbox.

 • Alle kaarten worden pas kort voor het festival (en na personalisatie) uitgestuurd om fraude te voorkomen. Wil je een kaartje verkopen? Dat kan op Ticketswap via een link in de e-mail die je na bevestiging hebt ontvangen. Zoek in je mail op “UW BESTELLING VOOR ORANJEBLOESEM 2020”. Meer informatie kan je hier lezen.

 • Kaartje verloren na aankoop? Check deze link van Eventix, met informatie over hoe je je kaarten opnieuw kan opvragen.

 • We werken met e-lockers (medium en groot). Dit betekent dat je een code krijgt in plaats van een sleutel, en dat je geen borg hoeft te betalen. Je kan je kluisje vanaf 6 februari via de ticketshop kopen. Je krijgt een dag voor Oranjebloesem per mail het nummer en de code van je kluis toegestuurd. De medium lockers van €8 (2 a 3 jassen) zijn 25cm breed, 24,5 cm hoog en 50 cm diep. De grote lockers van €11 (4 a 5 jassen) zijn 25cm breed, 33,5 cm hoog en 50 cm diep.

 • Wil je een kaartje verkopen? Dat kan op Ticketswap via een link in de e-mail die je na bevestiging hebt ontvangen. Zoek in je mail op “UW BESTELLING VOOR ORANJEBLOESEM 2020”. Meer informatie kan je hier lezen.

 • Nachtbloesem is de officiële afterparty van Oranjebloesem 2020. Het vindt plaats in Het Sieraad, een monumentaal pand in Amsterdam West van 20:00 uur tot 05:00 uur. Line-up: Carista, De Sluwe Vos en meer. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

  Op het festival

 • Oranjebloesem is al jaren een uitverkocht evenement. Kom op tijd en koop je e-locker van te voren om wachttijden te reduceren. Het terrein binnen en rondom het stadion wordt voor de komende editie efficiënter ingericht met veel aandacht voor passages, chill area’s & ruimte op de dansvloer.

 • DOEN: Legitimatie meenemen! Dit evenement hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht. Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers. Look sharp. Door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken. Volg de aanwijzingen van beveiligers en personeel altijd op. Wees voorzichtig! De organisatie is niet aansprakelijk bij schade of letsel, tenzij dit het directe gevolg is van nalatigheid. Bij het betreden van het terrein ga je automatisch akkoord met deze huisregels. In gevallen die hier of elders in de FAQ niet vermeld staan, maar waar toch discussie over ontstaat, beslist de organisatie.

  NIET DOEN: Eigen drank en eten, glas, blik, plastic flesjes, spuitbussen, vuurwerk en (huis)dieren kunnen niet mee naar binnen. Toiletspullen mogen daarentegen wél mee het terrein op. Wapens of andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden. Fysiek of verbaal geweld, discriminerend of intimiderend gedrag, ongewenste intimiteiten en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd. Je mag geen kleding met provocerende, aanstootgevende of beledigende opdruk dragen of meenemen. Andermans spullen stelen of kwijtmaken is verboden. Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement. Professionele audio- en video apparatuur meenemen, flyers uitdelen en/of andere promotieactiviteiten zijn verboden tenzij anders afgesproken. Het terrein tussentijds verlaten. Binnen = binnen en als je weg gaat kan je niet terug.

 • Munten koop je op het terrein, er zijn genoeg kassa’s en automaten. Let op: munten zijn na het festival niet meer inwisselbaar.

 • We werken met e-lockers (medium en groot). Dit betekent dat je een code krijgt in plaats van een sleutel, en dat je geen borg hoeft te betalen. Je kan je kluisje vanaf 6 februari via de ticketshop kopen. Je krijgt een dag voor Oranjebloesem per mail het nummer en de code van je kluis toegestuurd. De medium lockers van €8 (2 a 3 jassen) zijn 25cm breed, 24,5 cm hoog en 50 cm diep. De grote lockers van €11 (4 a 5 jassen) zijn 25cm breed, 33,5 cm hoog en 50 cm diep.

 • Op Oranjebloesem zijn meerdere bars, verspreid over het terrein. Hier kun je zowel alcoholische als niet-alcoholische drankjes halen. Ook zijn er genoeg foodtrucks met een uitgebreid assortiment aan vegetarisch eten. Eigen eten en drinken is niet toegestaan.

 • Harddrugs of andere verboden middelen bij je hebben of verhandelen is verboden. Softdrugs zijn wel toegestaan (maximaal 5 gram, geen voorgedraaide joints). Als je medicijnen mee neemt naar het festival, neem dan een doktersverklaring mee en meld je bij de beveiliging om aanspraak te maken op een uitzondering.


 • Oranjebloesem is goed toegankelijk voor rolstoelen, maar de entree is via een ander adres. Kom je in een rolstoel, neem dan contact op met ons via contact@oranjebloesem.com.

  Er zijn meerdere mindervaliden toiletten aanwezig over het gehele terrein.

 • Vier het goede leven, maar doe dit wel veilig. Check de website van Celebrate Safe en Unity voor tips om veilig te feesten.

  Geniet van de vele feesten overdag en 's avonds en let een beetje op jezelf en op anderen. Less is more, zeker als je nog even door wilt feesten.

  Vervoer

 • Het Olympisch Stadion is gemakkelijk te bereiken op de fiets. Navigatieadres is Olympisch Stadion 8, 1076 DE Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer 25 minuten fietsen.


 • Ook is het mogelijk om met OV naar het festival te gaan, via Station Zuid is de makkelijkste route. Check 9292ov.nl voor alle tijden.

 • Je kunt bij Oranjebloesem je auto NIET parkeren. We adviseren dan ook om met OV of met Busje Delen te komen als je van buiten de stad komt. Mocht dit geen optie zijn dan is de dichtstbijzijnde parkeergarage ParkBee Tripolis. Reserveer je plek van tevoren want er is beperkt plek. Kiss & Ride: De kiss&ride bevindt zich ten zuiden van het Olympisch Stadion. Navigeer naar IJsbaanpad 13, 1076 CV Amsterdam.


 • Kom je van buiten Amsterdam? Koop dan vanaf 6 februari een busticket in onze ticketshop. Staat jouw gewenste vertrekstad er (nog) niet bij? Via busjedelen.nl kan je extra vertreksteden aanvragen.

  Duurzaamheid

 • Op Oranjebloesem recyclen wij plastic! Hoe werkt dit? 

  - Jij krijgt een statiegeld munt bij binnenkomst;

  - Bij het halen van een drankje lever je een lege beker/fles OF een statiegeld munt in;

  - Beker of muntje kwijt? Je betaalt per drankje een half muntje statiegeld bij;

  - Beker kwijt maar zie je er een liggen? Ook deze is geldig als statiegeld! Wij zijn dankbaar voor elke hulp! Wees een held en breng het plastic van je laatste drankje ook terug naar de bar. Bijna al het plastic wordt een nieuw product, en het voedingsafval wordt compost! 

  Merchandise

 • Je kan de officiële Oranjebloesem 2020 merchandise is binnenkort te koop.

 • Je kan kiezen of je de merchandise thuis laat bezorgen of dat je het ophaalt op het festival. Dit kan bij de merchandise stand. Zorg dat je je ordernummer bij de hand hebt.

  Overig

 • Stuur dan gerust een e-mail met je vraag naar: contact@oranjebloesem.com

 • Wil je een persaanvraag indienen? Neem contact op met ons via pers@oranjebloesem.com.

 • In onze vergunning zijn strikte geluidsnormen opgesteld, waarop zowel de gemeente als de organisatie van Oranjebloesem op toezien. Vanaf 12:00 zal de muziek langzaam opstarten, en in de ochtend vinden mogelijk soundchecks plaats.
 Zijn er nog vragen? Stuur ons dan een email op contact@oranjebloesem.com

 • Lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen op Oranjebloesem? Wij hebben shifts voor het scannen van tickets, barwerkzaamheden en het verkopen van merchandise. Stuur een mail met korte motivatie naar crew@chasingthehihat.nl.