Algemene informatie

 • Oranjebloesem 2022 vindt plaats op Koningsdag, woensdag 27 april bij het Olympisch Stadion Amsterdam van 11:30 tot 20:00.

 • Een monumentale locatie met veel Amsterdamse historie: Oranjebloesem vindt plaats in en rondom het Olympisch Stadion uit 1928. Met meerdere grote stages en genoeg ruimte om te bewegen en te chillen.

 • Voor Oranjebloesem geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Er kan naar legitimatie gevraagd worden.

 • Nachtbloesem, de officiële Oranjebloesem 2022 afterparty op Koningsdag. Na het Olympisch Stadion gaan we door in Het Sieraad, een monumentale oude ambachtsschool in Amsterdam West. De deuren openen om 20:30 uur en we gaan door tot 04:00 uur.

  Haal je tickets hier: https://bit.ly/nachtbloesemtickets

  Het programma: Alexia Glensy, Deniro, De Sluwe Vos, Ferro, Samuel Deep & more

 • In de Close App komen straks al je festival tickets te staan. Essentieel dus om soepel naar binnen te komen: https://downloadclose.com/oranjebloesem

  Je tickets worden pas zichtbaar na correcte personalisatie. Heb je een fout gemaakt, dan kan je dat via deze link aanpassen.

  Verder houden we je in de app op de hoogte van alle belangrijke informatie omtrent je bezoek. Je kan er straks bijvoorbeeld ook de plattegrond en andere handige info vinden.

 • Ben je iets verloren op Oranjebloesem? Alle gevonden voorwerpen kan je vanaf vrijdag 29 april via deze link terug vinden.

  Kaartjes

 • Heb jij in 2020 je Oranjebloesem tickets bewaard? Dan ben je een held! Mede dankzij jouw support redden we het samen met al onze crew, leveranciers, partners en artiesten tot 2022!

  Je tickets wordt automatisch omgezet naar 2022, je hoeft hiervoor niks te doen. Vragen? Neem even contact met ons op!

  Ben je je ticket kwijt, dan kan je het opzoeken via www.eventix.nl/search.

 • Alle kaarten zijn pas kort voor het festival (en na personalisatie) te downloaden om fraude te voorkomen. Na een correcte personalisatie kan je ze terugvinden in de Close App.

  Wil je een kaartje verkopen? Zoek de bevestigingsmail op, klik op 'download tickets', scroll naar beneden en je ziet een Ticketswap link.

  Zoek in je mail op “UW BESTELLING VOOR ORANJEBLOESEM 2022” voor de bevestigingsmail. Meer informatie kan je hier lezen.

 • Voor soepele communicatie en betere service vragen we je om je ticket te personaliseren. Het enige wat we van je vragen is je naam, e-mailadres, geboortedatum, geslacht, woonplaats en telefoonnummer. 

  Het personaliseren werkt als volgt: als je een of meerdere tickets hebt gekocht ontvang je een bevestigingsmail van Eventix. Daarin word je verzocht om eerst je tickets te personaliseren. Als je meer dan één ticket hebt gekocht, kun je de gegevens van de andere bezoekers invullen of ze per mail uitnodigen om deze gegevens zelf aan te vullen.

  Na personalisatie kan iedereen zijn ticket terugvinden in de Close App.

  Heb je de verkeerde naam ingevuld, klik hier om het aan te passen. 

  Wil je je ticket verkopen, dan kan dat via onze partner Ticketswap, via je bevestigingsmail.

 • Wil je een kaartje verkopen? Zoek de bevestigingsmail op, klik op 'download tickets', scroll naar beneden en je ziet een Ticketswap link.

  Zoek in je mail op “UW BESTELLING VOOR ORANJEBLOESEM 2022” voor de bevestigingsmail.

 • Kaartje verloren na aankoop? Check deze link van Eventix, met informatie over hoe je je kaarten opnieuw kan opvragen.

 • Heb je de verkeerde informatie ingevuld, klik hier om het aan te passen. 

 • Het enige verschil tussen de ticket trappen is de prijs. Hoe eerder je koopt, hoe voordeliger je ticket.

  Op het festival

 • DOEN: Legitimatie meenemen! Dit evenement hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht. Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers. Look sharp. Door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken. Volg de aanwijzingen van beveiligers en personeel altijd op. Wees voorzichtig! De organisatie is niet aansprakelijk bij schade of letsel, tenzij dit het directe gevolg is van nalatigheid. Bij het betreden van het terrein ga je automatisch akkoord met deze huisregels. In gevallen die hier of elders in de FAQ niet vermeld staan, maar waar toch discussie over ontstaat, beslist de organisatie.

  NIET DOEN: Eigen drank en eten, glas, blik, plastic flesjes, spuitbussen, vuurwerk en (huis)dieren kunnen niet mee naar binnen. Toiletspullen mogen daarentegen wél mee het terrein op (rol deo's, geen spuitbussen) Wapens of andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden. Fysiek of verbaal geweld, discriminerend of intimiderend gedrag, ongewenste intimiteiten en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd. Je mag geen kleding met provocerende, aanstootgevende of beledigende opdruk dragen of meenemen. Andermans spullen stelen of kwijtmaken is verboden. Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement. Professionele audio- en video apparatuur meenemen, flyers uitdelen en/of andere promotieactiviteiten zijn verboden tenzij anders afgesproken. Het terrein tussentijds verlaten. Binnen = binnen en als je weg gaat kan je niet terug.

 • Munten koop je op het terrein, er zijn genoeg kassa’s en automaten. Let op: munten zijn na het festival niet meer inwisselbaar.

 • We werken met e-lockers (medium en groot). Dit betekent dat je een code krijgt in plaats van een sleutel, en dat je geen borg hoeft te betalen.

  Je kan je e-locker kopen in de Close App.

  De medium lockers van €9 (2 a 3 jassen) zijn 25cm breed, 24,5 cm hoog en 50 cm diep. De grote lockers van €12 (4 a 5 jassen) zijn 25cm breed, 33,5 cm hoog en 50 cm diep.

  Heb je vragen over de lockers, contact e-lockers of ga naar de locker balie op het festival.

 • Op Oranjebloesem zijn meerdere bars, verspreid over het terrein. Hier kun je zowel alcoholische als niet-alcoholische drankjes halen. Ook zijn er genoeg foodtrucks met een uitgebreid assortiment aan eten, ook voor vegetariërs. Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.

 • Harddrugs of andere verboden middelen bij je hebben of verhandelen is verboden. Softdrugs is wel toegestaan (maximaal 5 gram, geen voorgedraaide joints). 

  Als je medicijnen mee neemt naar het festival, neem dan een doktersverklaring mee en meld je bij de beveiliging om aanspraak te maken op een uitzondering.

 • Oranjebloesem is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel, maar de entree is via een ander adres. Kom je in een rolstoel, dan kan je via de Na-Druk-Geluksbrug (Brug 696) ten zuiden van het Olympisch Stadion naar binnen. Let op, je kan hier niet parkeren. 

  Bij iedere toiletgroep is een mindervalide toilet aanwezig.

 • Vier het goede leven, maar doe dit wel veilig met de 10 pijlers van Celebrate Safe: 

  > Wees lief voor jezelf en de mensen om je heen.  > Het gebruik van alcohol of andere drugs is nooit zonder risico’s. > Ga zuinig om met je oren > Neem af en toe een pauze om te chillen > Respecteer elkaars grenzen > Consent = cool! > Security en crew zijn er om jou te helpen > De EHBO is je vriend > Ga veilig naar huis, don’t drink & drive > Neem tijd om bij te komen.  Check de website van Celebrate Safe voor meer info over de pijlers en Unity voor meer tips om veilig te feesten.

  Geniet van de vele feesten overdag en 's avonds en let een beetje op jezelf en op anderen. Less is more, zeker als je nog even door wilt feesten. 

 • Zorg goed voor je oren! Bij muziek boven 87 dB is het verstandig om oordoppen te gebruiken met een speciale filter. Met deze oordoppen hoor je de muziek nog perfect, blijven gesprekken verstaanbaar maar je voorkomt wel gehoorschade en de vervelende piep na een feest.

  Oordoppen zitten comfortabel en tijdens Oranjebloesem zijn ze verkrijgbaar bij de merchandise stand. De oordoppen zijn herbruikbaar, dus je kan ze na Oranjebloesem vaker gebruiken. Hou van je oren!

 • Roken is niet toegestaan in tenten of onder overkappingen. Loop dus even de buitenlucht in voordat je een sigaret opsteekt en gooi de opgerookte peuk netjes weg. Er worden geen sigaretten op het terrein verkocht.

 • Oranjebloesem is al jaren een uitverkocht evenement. Kom op tijd en koop je e-locker van te voren om wachttijden te reduceren. Het terrein binnen en rondom het stadion wordt de komende editie efficiënt ingericht met veel aandacht voor ruime passages, chill area’s & ruimte op de dansvloer.

 • We vinden het enorm belangrijk dat iedereen zich veilig en op diens gemak voelt op Oranjebloesem. ​​Zie je iets gebeuren waar je vraagtekens bij hebt of ervaar je zelf een onprettig of onveilig gevoel? Je kan dit melden bij ons security personeel. Zij zijn hiervoor getraind en kunnen je opvangen.

  Vervoer

 • Het Olympisch Stadion is gemakkelijk te bereiken op de fiets. Navigatieadres is Stadionplein 111 Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer 25 minuten fietsen.


 • Ook is het mogelijk om met OV naar het festival te gaan:

  - via Station Zuid is de makkelijkste route, hier komen trein en metro aan. Vanaf hier is het 20 minuutjes lopen.

  - Let op: Stadion RAI is op Koningsdag gesloten.

  - Plan je reis via de NS-app of op ns.nl

  - Regel je ticket alvast vooraf online naar Station Zuid, of zorg ervoor dat er genoeg geld op je OV-chipkaart staat

  - Ga je nog ergens afteren en wil je daarna met de trein naar huis? Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan druk zijn.

  - Hou er rekening mee dat je geen alcohol mag meenemen naar het station en in de trein.

  Op ns.nl/koningsdag is meer informatie te vinden over de treintijden en op 9292ov.nl over metrotijden.

 • Je kunt bij Oranjebloesem je auto NIET parkeren. We adviseren dan ook om met OV of met Busje Delen te komen als je van buiten de stad komt. De kiss&ride en Uber pick-up/ drop-off bevindt zich ten zuiden van het Olympisch Stadion. Navigeer naar IJsbaanpad 11-1.

  De taxi standplaats is aan de Laan der Hesperiden.

 • Kom je van buiten Amsterdam? Er vertrekken bussen vanuit veel grote steden in Nederland. Koop je bustickets hier: busjedelen.nl.

  Heb je je eigen bus geregeld? Neem contact op met busjedelen.nl om je bus aan te melden. Zij kunnen je informatie geven over parkeerplekken etc.

  Merchandise

 • Je kan de officiële Oranjebloesem merchandise vanaf 14 februari via de ticketshop kopen en op het festival zelf. Online gekochte merchandise kan op het festival opgehaald worden bij de merchandise stand. Zorg dat je je ordernummer bij de hand hebt.

  Corona maatregelen

 • Op dit moment hoef je géén negatief testbewijs of QR code te laten zien bij binnenkomst. Mocht dit veranderen dan zullen we alle kaartkopers op de hoogte stellen.

 • Op dit moment hoef je géén QR code of negatief testbewijs te laten zien bij binnenkomst. Mocht dit veranderen dan zullen we alle kaartkopers op de hoogte stellen.

  Duurzaamheid

 • De missie van Oranjebloesem is om te transformeren naar een circulair festival in de komende jaren. Om deze ambitie te verwezenlijken richten wij ons op verschillende thema's:

  - Energie - Eten - Grondstoffen - CO2 compensatie

  In de hierop volgende kopjes staat per thema toegelicht wat we doen om naar deze missie toe te werken.

 • Op Oranjebloesem werken we met statiegeld op alle bekers en flesjes om te voorkomen dat het op de grond wordt gegooid. Dit betekent dat je een half muntje statiegeld bij het eerste drankje betaalt. Bij het bestellen van een nieuw drankje lever je je oude beker of flesje weer in.

 • De energie die we op Oranjebloesem nodig hebben wordt geleverd door een combinatie van batterij en netstroom. Naast hernieuwbare bronnen is het ook belangrijk om energie gebruik waar mogelijk te verminderen. Dit doen we door het maken van een slim stroomplan met onze partner Greener Power Solutions.

 • Vleesproductie heeft een grote impact op milieu en klimaat. Vandaar dat wij in samenwerking met onze lokale cateraars een volledig vegetarisch en divers aanbod hebben samengesteld. Denk hierbij aan een heerlijke frietjes, een vegaburger of  frisse smoothies. Daarbij wordt gezorgd dat producten waar mogelijk lokaal worden ingekocht, zodat de transportafstanden worden beperkt.

 • Met de transitie naar een circulaire economie wordt “al het afval op één hoop” verleden tijd. Vandaar dat wij werken met een grondstoffenplan, dat afzonderlijke afvalstromen maakt van de verschillende type grondstoffen. Deze zogenoemde “mono stromen” kunnen vervolgens worden aangeboden aan lokale verwerkers. Zo worden bijvoorbeeld alle bekers gerecycled tot nieuwe flessen of voedselverpakkingen.

 • Ondanks alle verbeteringen op andere vlakken blijft de logistiek van mens en materiaal tot op heden nog niet uitstoot neutraal te krijgen voor Oranjebloesem. Vandaar dat wij met onze partner Trees for All van plan zijn om een bos ter grootte van 2500 bomen te planten, deel in Nederlands en deels in tropische gebieden. Hiermee kunnen de gezamenlijke emissies worden gecompenseerd en wordt de wereld een stukje groener. Wil je samen met ons sparen voor dit nieuwe bos? Doneer 1 euro bij de aankoop van een ticket. Per gedoneerde euro doneren wij 50 cent extra.

 • In 2019 zijn er een aantal goede stappen gezet die we graag met jullie delen:

  1. De totale uitstoot van Oranjebloesem (incl; reisbewegingen leveranciers, bezoekers en artiesten) lag in 2019 65% lager dan bij een gemiddeld bovenregionaal festival van hetzelfde formaat. Dit komt neer op 54,5 ton CO2. Bron: Mileubarometer

  2. 99,3% van de gebruikte materialen op Oranjebloesem werd hergebruikt of op een hoogwaardige manier gerecycled. Dit gaat om bijvoorbeeld materialen voor podia, dranken, bekers, voedsel etc (in totaal 1.018 ton).

  Overig

 • Stuur ons dan gerust een e-mail op contact@oranjebloesem.com

 • Wil je een persaanvraag indienen? Neem contact met ons op via pers@oranjebloesem.com.

 • In onze vergunning zijn strikte geluidsnormen opgesteld, waarop zowel de gemeente als de organisatie van Oranjebloesem op toezien. Vanaf 12:00 zal de muziek langzaam opstarten, en in de ochtend vinden mogelijk soundchecks plaats.


  U kunt hier de brief lezen die bezorgd is bij de buurtbewoners van het Olympisch Stadion. Zijn er verder nog vragen? Stuur ons dan een email op buurtbewoners@oranjebloesem.com.

 • Lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen op Oranjebloesem? Wij hebben shifts voor het scannen van tickets, barwerkzaamheden en het verkopen van merchandise. Stuur een mail met korte motivatie naar contact@oranjebloesem.com.

Background overlay van Oranjebloesem 2022 Koningsdag FestivalBackground visual van Oranjebloesem 2022 Koningsdag FestivalBackground visual van Oranjebloesem 2022 Koningsdag FestivalBackground visual van Oranjebloesem 2022 Koningsdag FestivalBackground visual van Oranjebloesem 2022 Koningsdag FestivalBackground visual van Oranjebloesem 2022 Koningsdag FestivalBackground visual van Oranjebloesem 2022 Koningsdag FestivalBackground visual van Oranjebloesem 2022 Koningsdag FestivalBackground visual van Oranjebloesem 2022 Koningsdag FestivalBackground visual van Oranjebloesem 2022 Koningsdag Festival