Frequently Asked Questions

Algemeen

Datum en openingstijd

Oranjebloesem 2017 vindt plaats op Koningsdag, donderdag 27 april. De deuren gaan open om 11.30 uur, en de muziek stopt om 20:00. Wil je niet in de rij staan bij de ingang, kom dan op tijd!

Locatie

Op een prachtige landtong met een fenomenaal uitzicht ligt Blijburg Aan Zee, het meest idyllische stadsstrand van Amsterdam. Op deze unieke locatie vindt Oranjebloesem dit jaar voor de tweede keer plaats. Verderop in deze FAQ vind je alle relevante informatie over de bereikbaarheid.

Eten & drinken

Op Oranjebloesem zijn meerdere bars, verspreid over het terrein. Hier kun je zowel alcoholische als non-alcoholische drankjes halen. Ook zijn er genoeg foodtrucks met een uitgebreid assortiment aan gezond en lekker eten. Ook vegetarisch. Eigen eten en drinken meebrengen is niet toegestaan.

Kraanwater is op speciale punten gratis beschikbaar.

Als je speciale dieeteisen hebt om medische redenen, neem dan een doktersverklaring mee en meld je bij de beveiliging om aanspraak te maken op een uitzondering.

Kluisjes

We werken met e-lockers (medium en groot). Dit betekent dat je een code krijgt in plaats van een sleutel, en dat je geen borg hoeft te betalen.

Je kan hier online alvast een kluisje kopen. Je ontvangt je kluisnummer en code dan voor het evenement al, wat betekent dat je op Koningsdag niet in de rij hoeft te staan.

De medium lockers van €7 (2 a 3 jassen) zijn 25cm breed, 24,5 cm hoog en 50 cm diep.

De grote lockers van €9 (4 a 5 jassen) zijn 25cm breed, 33,5 cm hoog en 50 cm diep.

(Slecht) weer plan

Twee van de grote stages zijn volledig overdekt met tenten. Bij felle zon of regen heb je dus altijd de optie om overdekt en uit de wind te staan.

UPDATE: De weervoorspellingen schommelen op dit moment tussen zon en een beetje regen. Als het de verkeerde kant op valt breiden we onze voorzieningen uit met extra overkappingen. We raden sowieso aan om goed voorbereid te komen - kleed jezelf in laagjes en een poncho + warme trui bij je hebben is altijd handig!

Celebrate Safe

Vier het goede leven, maar doe dit wel veilig. Check de website van Celebrate Safe voor 10 tips om veilig te feesten.

Roken en sigaretten

Roken is niet toegestaan in tenten of onder overkappingen. Loop dus even de buitenlucht in voordat je een sigaret opsteekt. Sigaretten worden op het terrein verkocht bij de lockers. We houden Blijburg graag schoon, dus gooi je opgerookte sigaretten alsjeblieft niet in het zand maar in een prullenbak.

Huisregels

DOEN:


 • Legitimatie meenemen! Dit evenement hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar.
 • Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht.
 • Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers.
 • Look sharp. Door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken.
 • Volg de aanwijzingen van beveiligers en personeel altijd op.
 • Wees voorzichtig! De organisatie is niet aansprakelijk bij schade of letsel, tenzij dit het directe gevolg is van nalatigheid.
 • Bij het betreden van het terrein ga je automatisch akkoord met deze huisregels.
 • In gevallen die hier of elders in de FAQ niet vermeld staan maar waar toch discussie over ontstaat beslist de organisatie.

NIET DOEN:


 • Eigen drank en eten, glas, blik, plastic flesjes, spuitbussen, vuurwerk en (huis)dieren kunnen niet mee naar binnen.
 • Wapens of andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden.
 • Fysiek of verbaal geweld, discriminerend of intimiderend gedrag, ongewenste intimiteiten en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd.
 • Je mag geen kleding met provocerende, aanstootgevende of beledigende opdruk dragen of meenemen.
 • Andermans spullen stelen of kwijtmaken is verboden.
 • Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement.
 • Professionele audio- en video apparatuur meenemen, flyers uitdelen en/of andere promotieactiviteiten zijn verboden tenzij anders afgesproken.
 • Het terrein tussentijds verlaten. Binnen = binnen en als je weg gaat kan je niet terug.
Drugs & medicijnen

Harddrugs of andere verboden middelen bij je hebben of verhandelen is verboden. Softdrugs is wel toegestaan (maximaal 5 gram, geen voorgedraaide joints).

Als je medicijnen mee neemt naar het festival, neem dan een doktersverklaring mee en meld je bij de beveiliging om aanspraak te maken op een uitzondering.

Gehoorbescherming

Zorg goed voor je oren! Met muziek boven 87 dB is het verstandig om oordoppen te gebruiken met een speciale filter. Met deze oordoppen hoor je de muziek nog perfect, blijven gesprekken verstaanbaar maar je voorkomt wel gehoorschade en de vervelende piep na een feest. Daarnaast zitten Alpine PartyPlug oordoppen comfortabel. Tijdens Oranjebloesem zijn de Alpine PartyPlugs verkrijgbaar bij de munten kassa’s. De oordoppen zijn herbruikbaar, dus je kan ze na Oranjebloesem vaker gebruiken. Hou van je oren!

Rolstoelen

Blijburg aan Zee is een stadsstrand, dus niet heel goed begaanbaar met een rolstoel. Met een strandrolstoel is het hele terrein begaanbaar. Er is een rolstoeltoilet aanwezig.

Lost & Found

Iets verloren? We werken samen met iLost voor het verzamelen en in kaart brengen van gevonden voorwerpen. Hou na het evenement hun website in de gaten om te kijken of we iets van jou hebben gevonden. Het heeft geen zin om de organisatie of Blijburg aan Zee te benaderen.

Zakkenrollers

Zakkenrollers zijn fan van Koningsnacht en -dag. Het is gezellig druk, mensen staan dicht op elkaar en iedereen is bezig met feestvieren. Dit is de ideale situatie voor zakkenrollers om ongemerkt hun slag te slaan en er vervolgens ongezien vandoor te gaan. Voor het feest losbarst, hebben wij nog een verzoekje:

Heb jij al een track en trace-app op je telefoon gedownload? Nee? Hup, snel dan, voor je gaat feestvieren. Pak voor je Iphone “Find My  Phone” en voor Android “Where’s My Droid”.

De politie heeft tijdens Koningsdag en - nacht een topteam klaar staan om gestolen telefoons op te sporen. Is jouw telefoon gejat? Bel dan direct 112. Geef de inloggegevens van je Google of Icloud-account door, dan traceren zij jouw telefoon. Hoe sneller je belt, hoe groter de kans dat de politie beet heeft. En hoe sneller je weer leuke Koningsdagselfies kunt posten, snappen en tweeten ;-).

Hoe zorg jij dat je zakkenrollers te slim af bent? Wij hebben wat tips voor je:

Stop je telefoon niet in je kontzak
Heb je een tas bij je? Draag de sluiting naar je lichaam toe en houd hem in het oog
Zie je een zakkenroller? Onthoud goed hoe hij/zij eruit ziet, bel meteen 112 en geef de omschrijving en de looprichting zo snel mogelijk aan de politie door.

#OranjeBovenLaatJeNietBeroven

Mochten er inhoudelijke vragen zijn mbt zakkenrollerij kun je de politie altijd bereiken. Al het andere contact loopt inderdaad via jullie aangewezen locatie commandant.

Kaarten

Kaarten kopen

Er zijn nog een aantal tickets voor Oranjebloesem te koop via de oranjebloesem website. LET OP: er is op Koningsdag geen deurverkoop. Koop je kaarten dus vooraf!

kaart verloren

Ticket verloren of niet ontvangen per mail na aankoop? Via deze link kun je eenvoudig je tickets nogmaals opvragen. Met andere vragen kan je ook altijd terecht bij onze ticketprovider Tibbaa via support@tibbaa.com.

afterparty

Nachtbloesem, de officiële afterparty van Oranjebloesem 2017 vindt plaats in The Loft in de A’dam Toren. De afterparty duurt van 20.00 – 03.00 uur. Tickets zijn uitverkocht.

Reizen

Pendelbus (aanbevolen vervoer!)

Er rijden de hele dag pendelbussen tussen Amsterdam Centraal en het festivalterrein.

Pendelbussen vertrekken vanaf De Ruyterkade 106. Volg de bordjes vanaf de achterzijde (noordkant) van Amsterdam CS om hier te komen of gebruik Google Maps.

Vanaf de uitgang van het CS kan je op de route bij mobiele medewerkers in herkenbare kleding een pendelbuskaartje kopen. Een retourtje kost 5 euro. Let op; cash only!

Tourbus via Busje delen

Samen met Busjedelen.nl hebben we vanuit heel Nederland initiatieven opgestart om met groepsvervoer naar Blijburg te rijden. Check hun website voor alle vertreklocaties en prijzen.

Fiets

Blijburg is gemakkelijk te bereiken op de fiets. Fiets vanuit Amsterdam over de Schellingwoudebrug (via Noord) of de Amsterdamse brug (via Oost), en volg de bordjes ‘IJburg’. Vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer 40 minuten fietsen.

Trein

Zorg voor voldoende saldo op je OV-chipkaart, ook voor je terugreis. Geen OV-chipkaart? Koop dan vast het Oranjeretour. Je reist dan op Koningsdag met 20% korting en je vermijdt ook meteen de lange rij bij de kaartautomaat. Wees er wel op tijd bij! Dit speciale dagretour is alleen online verkrijgbaar en te koop t/m 27 april 14.00 uur.

Abel

Abel is een taxi die je deelt. Nieuwe klanten kunnen met de code abel-blijburg op Koningsdag €10 korting krijgen op hun rit naar Oranjebloesem!

Auto: Kiss & Ride en parkeren

Je kunt bij Oranjebloesem je auto NIET parkeren. We adviseren dan ook om de trein te pakken als je van buiten de stad komt. Mocht dit geen optie zijn kun je parkeren bij de Oosterdoksgarage (Oosterdoksstraat 150). Vanaf hier stap je zo de pendelbus in en ben je in 15 minuten bij de ingang van het festivalterrein.

Kiss & Ride: Vanaf de Ring neem je afslag Artis-IJburg (S114), onderaan de afslag naar rechts de witte brug over richting IJburg, Volg hier de borden strand. Aan het einde van de Pampuslaan zie je Blijburg liggen. Bij de taxistandplaats kunnen mensen afgezet worden.

Contact

vragen

Zijn er nog onbeantwoorde vragen? Stuur ons dan een email op contact@oranjebloesem.com

pers

Wil je een persaanvraag indienen? Neem contact op met onze partner Speak Easy Agency via +31208457986.

buren

In onze vergunning zijn strikte geluidsnormen opgesteld, waarop zowel de gemeente als de organisatie van Oranjebloesem op toezien. Vanaf 12:00 zal het feestgebroed langzaam opstarten, en in de ochtend vinden mogelijk soundchecks plaats.

Plane